Primaalia Voimaa

Haluaisitko treenata tavoitteellisemmin, mutta fitness ja bodaus eivät oikein ole sinun juttusi? Kehittäisitkö mieluummin urheilullista voimaa, räjähtävyyttä, liikkuvuutta ja kehonhallintaa, joista on etua niin liikuntaharrastuksissa kuin arjessa?

Haluaisitko pystyä tekemään leuanvetoja, dippejä ja punnerruksia? Olet ehkä treenannut salilla, mutta ne eivät vieläkään onnistu?

Onko palautumiskyvyssäsi ja kehosi toiminnassa parantamisen varaa? Ehkä et nuku niin hyvin kuin ennen tai vatsa on alkanut protestoimaan joidenkin ruokien kohdalla?

Suorituskykyä ja hyvinvointia

Primifit-voimavalmennuksessa opettelemme tekemään levytankoliikkeitä, leuanvetoja, dippejä, punnerruksia sekä monia voimistelusta tuttuja vatsaliikkeitä, liikkuvuusharjoituksia, nojavaakaa ja etuvaakaa. Kun keskityt harjoittelemaan atleettista voimaa, nopeutta, liikkuvuutta ja kehonhallintaa, pystyt luottamaan kehoosi fyysisesti haastavissa tilanteissa. Urheilullisempi ulkomuotokin tulee ikään kuin sivutuotteena. Primitiivinen ihminen ei hankkinut voimiaan tekemällä jalkaprässiä tai pec-deck:iä!

Yhdistelmä primitiivistä ja modernia

Primifit edustaa sekä primitiivistä, että modernia tapaa katsoa treeniä. Ihminen on tarkoitettu liikkumaan monipuolisesti. Primitiivisen ihmisen piti juosta, heittää, tasapainotella, kiipeillä, nostella painavia esineitä, uida, loikkia ja taistella. Listaa voisi todellisuudessa jatkaa paljon pitemmälle. Nykypäivänä yritetään liikunta-alalla jatkuvasti keksiä uutta ihan vain uutuuden takia. Monet toimivistakin ’uusista’ asioista on oikeasti keksitty jo viime vuosisadan alussa. Keho treenataan edelleen vahvaksi perusliikkeillä ja kovalla työllä. Pyörää ei siis tarvitse keksiä uudestaan. Voimme silti oppia uusia tapoja, joilla parantaa vanhoja metodeja. Vastuskuminauhojen käyttö voimatreenin ja venyttelyn apuna on hyvä esimerkki tästä.

Jokaisen lähtötason mukaan

Etenemme jokaisen lähtötason mukaan, eli ei haittaa, vaikka et saisi valmiiksi yhtäkään leukaa tai punnerrusta. Keskitymme myös kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin sekä energisyyden lisäämiseen kiinnittämällä huomiota uneen, stressinhallintaan, ruokavalioon ja ruoansulatukseen.

 

Monessa treenisysteemissä on se ongelma, että treenataan harjoittelijan palautumiskykyyn ja kuntotasoon nähden aivan liian kovaa. Järjetön rääkki alkaa viedä kehoa kohti stressitilaa, jolla on pidemmällä aikavälillä ikäännyttävä ja kudoksia hajottava vaikutus. Saatat olla vähän aikaa vahvempi, mutta unen laatu heikkenee ja alkaa syntyä erilaisia hitaasti pahenevia ruoansulatusongelmia. Myös jatkuva sairastelu, sekä erilaiset nivelten rasitusvammat ovat tavallisia.

 

Olen itse toipunut kroonisesta ylirasituksesta ja se oli ehkä elämäni rankin puolivuotinen. Keskittymällä stressinhallintaan, uneen ja ruoansulatukseen, sain lopulta kuitenkin terveyteni takaisin.

 

Valmennuksessani treeniohjelmat suunnitellaan siten, että niissä on vain olennaisimmat liikkeet, joita tehdään vain riittävä määrä, riittävällä intensiteetillä. Kilpailet vain itsesi kanssa ja onnistuneessa treenissä olet hieman parempi, kuin viimeksi. Silloin palautuminen ei pitkity liikaa, saat tuloksia ja energiaa riittää myös laadukkaaseen elämään.

Jos haluat liikkua ja voida paremmin, tämä valmennus on sinulle!

Valmennuspaketti sisältää:

Asiakkaitteni tarinoita

En ollut kovin kiinnostunut liikunnasta, enkä oikeastaan myöskään jaksanut paljoa mitään. En esimerkiksi saanut yhtään 'miesten' punnerrusta tai leuanvetoa. Liikunta tuntui ylipäätänsä asialta, jossa en ole hyvä ja jota tehtiin vain itseään kiduttamalla laihduttamisen vuoksi.
Eniten halusin kasvattaa voimia ja kyetä tekemään asioita, joihin en ollut ennen pystynyt. Valmennuksen avulla saavutin kaikki tavoitteeni. Esimerkiksi leukoja menee tällä hetkellä viisi, niitä punnerruksia viisitoista, vatsalihakset ovat vahvistuneet huomattavasti. Kokonaisuudessa kuntoni sekä jaksamiseni ovat aivan toista luokkaa kuin ennen. On ollut hauska huomata, miten nyt kolmenkympin alussa olenkin paremmassa kunnossa kuin kahdenkympin alussa.
Ehkä tärkeintä minulle on ollut se, että löysin liikunnan ilon. Ajattelen nykyään, että liikunnalla on muutakin arvoa kuin ulkonäkö. Siitä on tullut olennainen hyvää mieltä tuottava osa arkeani."
Magdalena
32 v.
"Olen oppinut juuri oikean maastavetotekniikan, tiedän miten minun kannattaa syödä, mikä aiheuttaa väliaikasen turvotustilan ja millä sitä voin helpottaa... Ymmärrän kehoni toimintaa paremmin ja olen saanut sen vihdoin toimimaan normaalisti. Siis tiedän mikä on 'normaalisti'!! ... Niin ja se leuanvetokin onnistuu jo!"
Lotta
31 v.
"Palvelu on ensiluokkaista ja ammattitaitoista: tunnen, että kaikessa tavoitteena on asiakkaan etu... Olen päässyt eroon päänsäryistä, sekä niskahartiaseudun kivuista. Liikkuvuus on lisääntynyt ja lihasvoima ja tasapaino parantunut."
Tarja
59 v.

Valmennuspaketit ja hinnat

6 kk peruspaketti, 12 tapaamista, 220€/kk

Valmennus kestää siis 6 kuukautta ja tapaamme salilla yhteistreenien merkeissä joka toinen viikko. Saat suorituskykyä kehittävät treeniohjelmat, joissa keskitytään voimaan, liikkuvuuteen ja kehonhallintaan.

Kun teet töitä, sinusta tulee vahvempi, notkeampi ja ketterämpi. Saat leuanvetoja, dippejä ja liikuttelet isompia rautoja kyykyissä sekä maastavedoissa, mutta kehität myös voimistelullista kehonhallintaa. Opit huoltamaan kehostasi pois jumeja sekä särkyjä aiheuttavia jännityksiä.

Keskitymme myös hyvinvointiisi, jotta palaudut kunnolla ja vatsasi toimii niin kuin sen pitäisi. Kun voit paremmin, jaksat olla parempi sinä myös läheisillesi. 

Hinta on 7,23€ / päivä. Tuon verran rahaa säästää esim. jos syö töissä itse tehdyn lounaan ja vähentää spontaaneja ostoksia. Samalla ruoka on terveellisempää ja kunto sekä hyvinvointi parempi!

6 kk intensiivivalmennus, 25 tapaamista, 320€/kk

Tässä valmennuspaketissa on viikottaiset yhteistreenit. Mitä tiiviimmin treenaamme yhdessä, sitä parempia tuloksia saat. Tekniikat korjataan nopeammin hyvään kuntoon ja saat jatkuvasti ohjeita sekä kannustusta kehittymiselle.

Hinta on 10,52€ / päivä. Mistä rahat? Säästä tuomalla omat eväät töihin. Syö ja juo vähemmän ulkona. Tupakan ja alkoholin lopettaminen tai vähentäminen on terveydelle hyväksi, mutta myös iso rahallinen säästö. Kun teet ostoksia, keskity vain tarpeelliseen ja käytä hyväksesi alennuksia. Laadukkaan treenaamisen ja terveellisempien elämäntapojen opettelu on sen sijaan, kuin laittaisi rahaa pankkiin.

Voit käyttää Smartum-liikuntaseteleitä maksuvälineenä kaikissa valmennuspaketeissani.

Ota yhteyttä ja mennään kahville

Lähde treenaamaan kanssani niin näet, että olet oikeasti syntynyt liikkumaan ja voimaan hyvin! Ota minuun yhteyttä ja voimme istua kahville puhumaan sinun tavoitteistasi sekä valmennustarpeistasi.

Usein kysyttyä

Olen ennenkin kokeillut treenata tavoitteellisesti, mutta se ei onnistunut. Miksi onnistuisin nytkään?

Aina kun luodaan uusia elämäntapoja ja rutiineja, on tärkeää, että koet ne itse oikeasti tärkeiksi ja että niiden seuraaminen on sinulle ajankäytöllisesti järkevää. Valmennuksessani lähdemme siitä liikkeelle, että minkälaisia päiviä sinä haluaisit oikeasti viettää? Mitä haluaisit tehdä mieleisesi päivän aikana, jotta aikaa riittää töiden tekemiseen, laatuaikaan läheisten kanssa, mutta myös oman hyvinvoinnin vaalimiseen.

 

Selvitämme myös miksi haluat treenata ja miksi tulosten saaminen on sinulle tärkeää. Mitkä treenimuodot ovat sinulle kaikista mielekkäimpiä? Missä haluaisit mieluiten treenata? Miten tästä voitaisiin tehdä sinulle mahdollisimman helppoa?

 

Liian vähäinen unen saanti on myös yleinen syy sille, ettei jaksa pitää ohjelmasta kiinni. Jos on jatkuvasti väsynyt, on epätodennäköistä, että työpäivän jälkeen jaksaa tehdä mitään muuta. Tästä syystä katsomme valmennuksessani heti ensimmäiseksi unen määrän ja laadun.

 

On myös yleistä, että alussa yritetään haukata liian iso pala kerrallaan, eli mennään heti 100% teholla ja muutetaan kaikki asiat kerralla. Tekemällä pieniä muutoksia kerrallaan, saadaa muodostettua pysyvämpiä tapoja. Vaikka tekisit alkuun vain yhden lyhyehkön treenin viikossa, olet silti joka viikolla vähän parempi, kuin viimeksi.

Minulla on liian kiire. Miten ehtisin treenaamaan?

On mahdollista, että nykypäivänä on oikeasti niin kiire, ettei tunnit meinaa riittää päivästä. Usein voi kuitenkin priorisoida. Monesti haalimme elämäämme liikaa asioita, eli joskus on ihan hyvä katsoa mikä on välttämätöntä ja mitkä asiat voidaan jättää pois, jotta saadaan aikaiseksi tasapaino.

 

Miten paljon vietät aikaa kännykällä, tietokoneella tai TV:n ääressä? Oletko niin väsynyt, että et jaksa olla aktiivinen silloin kun sinulla olisi aikaa? Unen laadun ja määrän parantaminen voi antaa sinulle enemmän laadukkaita tunteja päivään. On myös totta, että salilla ei tarvitse viettää aikaa yli tuntia kerrallaan.

 

Moni ihminen on myös saanut hyviä tuloksia treenaamalla kotona. Tarvitset vain leuanvetotangon ja voimistelurenkaat tai vastaavat harjoitushihnat. Mukaan säädettävät käsipainot sekä kahvakuula ja sinulla on jo valtava määrä liikkeitä, joilla voit kehittää kuntoasi. Noilla välineillä pystyy jo treenaamaan kohti leuanvetoja, punnerruksia, dippejä sekä yhden jalan kyykkyjä.

En usko, että pystyn koskaan vetämään leukoja tai muutenkaan saamaan merkittäviä tuloksia. Miten se olisi edes mahdollista?

On totta, että dramaattiset tulokset eivät normaalisti synny parin viikon aikana. Joka treenin seurauksena olemme silti 1-3% parempia, kuin viimeksi. Aloittelijana kehitys voi olla jopa nopeampaa! Kun tuota pientä kehitystä pitää yllä muutaman kuukauden ajan, alkaa se näkyä myös kehon muodossa. Huomaat pian, että pystyt tekemään asioita, jotka olivat sinulle aiemmin mahdottomia.

 

Joskus huono palautumiskyky voi estää kehoa vahvistumasta, mutta sen takia kiinnitämmekin huomiota uneen, stressinhallintaan sekä ravinnon määrään ja laatuun. Kun kropalle antaa mahdollisuuden levätä riittävästi treenien välillä, se vahvistuu.

 

Jos sinusta tuntuu siltä, että punnerrukset, leuanvedot ja tangolla tehtävät kyykyt ovat sinulle aivan liian kaukana todellisuudesta, älä huoli. Minulla on ollut valmennettavana ihmisiä, jotka eivät ole pystyneet tekemään edes pelkkää laskuvaihetta leuanvedosta ilman, että kyynärpäihin alkaa sattumaan. Nykyään he pystyvät kuitenkin tekemään kokonaisia, puhtaita leuanvetoja helposti. Jokainen aloittaa omalta tasoltaan ja vahvistaa kehoa kärsivälliseti kohti tavoitetta, 1-3% kerrallaan.

Olen ihan rapakunnossa. Kannattaako minun edes yrittää?

Tietenkin kannattaa! On ikävä totuus, että tässä maailmassa asiat voivat olla aina huonommin. Asiat luisuvat rappiota kohden ihan itsestään. Miksi siis odottaa, että kunto huononee entisestään? Mitä kauemmin odotat, sitä vaikeampaa aloittamisesta tulee.

 

Minulla on sinulle kuitenkin hyviä uutisia. Kun aloitat kuntoilun pitkän tauon jälkeen, ei tarvita paljon treeniä, jotta kehittyisit. Jos olet ollut liikkumaton, yksikin lyhyt harjoitus on 100% enemmän, kuin mitä olet tehnyt aiemmin. Kehosi tulee reagoimaan siihen!

 

Jos annat kropallesi tilaisuuden palautua harjoituksesta, olet hieman paremmassa kunnossa, kuin ennen viimekertaista treeniä. Seuraavassa harjoituksessa pystyt tekemään treenin hieman kovemmin, jonka seurauksena olet taas levon jälkeen hieman vahvempi. Vahvistut jatkuvasti viikko viikolta, kuukausi kuukaudelta. Joka kerralla tarvitaan vähän kovempi suoritus, jotta keho saa riittävästi treeniä vahvistuakseen.

 

Muutaman kuukauden päästä huomaat, että et olekaan enää niin rapakunnossa. Lihaskuntosi on parantunut huomattavasti. Olet notkeampi ja jumittuneet lihaksesi eivät ole enää niin jännittyneet tai kipeät. Hallitset kehosi painoa kevyemmin, etkä hengästy niin helposti portaissa.

 

Tämä ei vaadi järkyttävää treenimäärää tai urheilijan mentaliteettia, vaan järkevää ja säännöllistä treeniannosta sekä riittävää palautumista.

Uskallanko ostaa ja lähteä mukaan?

Totta kai! Pyydän sinua kuitenkin vielä miettimään onko valmennukseni juuri sinun juttusi.

 

Tämä  valmennus on sinua varten jos…

Jos tämä kuulostaa sinusta hyvältä, voit ottaa minuun yhteyttä (stelios@primifit.fi) niin sovimme pienen kahvitteluhetken, jolloin pääset kyselemään minulta lisää valmennuksesta, ihan ilman sitoumuksia. On myös aina hyvä tavata tuleva valmentaja ja katsoa, että sopivatko persoonat yhteen. Jos aloitat treenit kanssani, etkä kuitenkaan huomaa siitä olevan mitään hyötyä, saat rahasi takaisin. Et siis menetä mitään, paitsi ehkä muutaman tunnin aikaa salilla.