Valmentaja

"...ajoin kehoni ylikuntoon. Sykkeeni oli jatkuvasti korkealla.
En saanut unta öisin."

Lyhyesti minusta

Nimeni on Stelios Katsaras ja olen puoliksi kreikkalainen, liikkumiseen sekä voimatreeniin hullaantunut personal traineri. Teen töitä yrittäjänä ja valmennan päätoimisesti rakkaita asiakkaitani pääkaupunkiseudulla. Vapaa-ajallani harrastan voimatreeniä ja lukemista, sekä kausittaisemmin parkouria, boulderointia ja bolognalaista miekkailua. Menneinä vuosina lajeihini ovat kuuluneet myös Kendo, Bujinkan Budo Taijutsu, hiihto sekä paljasjalkajuoksu.

Luin teininä Robert E. Howardin Conan-novelleja ja niistä inspiroituneena halusin olla vahva. Visio voimakkaasta, rohkeasta ja ketterästä miehen mallista puhutteli alipainoista teininörttiä voimakkaasti. En aluksi kehdannut mennä salille, mutta aloitin lenkkeilemään iltaisin ja tekemään punnerruksia omassa huoneessani. Intin jälkeen aloin käymään säännöllisesti salilla ja paino nousi vuoden sisällä 10 kg. Jäin pahasti koukkuun. En ole vieläkään Conan, mutta voin toisaalta olla ylpeä monista saavutuksistani.

 

Ajauduin ylikuntoon

Vuonna 2011 oma terveyteni romahti, kun ajoin kehoni ylikuntoon. Sykkeeni oli jatkuvasti korkealla. En saanut unta öisin. Vatsani oli aivan sekaisin. Olin masentunut, enkä tiennyt miten olisin voinut parantua. Toipumisessa kesti puoli vuotta ja senkin jälkeen oli vielä vuosia kestäviä ongelmia ruoansulatuksen sekä unen kanssa. Vatsa alkoi toimimaan vasta, kun opin miten minun pitää syödä. Vatsan toiminnan paraneminen auttoi uniin, mutta korjasin myös paljon nukkumiseen liittyneitä huonoja tapojani. Terveyshaasteet ovat nyt takanani ja olen oppinut valtavasti stressinhallinnasta, unesta sekä ruoansulatuksesta. Olen huomannut, että myös monet työikäiset aikuiset kokevat samankaltaisia ylirasituksen oireita, kuin minä vuosia sitten. Siksi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantaminen on tärkeä osa valmennustani.

Matkani valmentajaksi

Matkani kohti valmentajuutta ei ollut suora linja. Harrastusteni perusteella olisi voinut kuvitella, että olisin päätynyt jonkinlaiseen taiteelliseen tai luovaan ammattiin. Soitin lapsena trumpettia, pidin rooli- ja strategiapeleistä sekä  piirtämisestä. Aikuistuttuani muutinkin Kouvolaan opiskelemaan muotoilua. Valmistumiseni jälkeen kuitenkin huomasin, että alalla kehittyminen ei kiinnostanut minua oikeasti. Opiskeluvuosieni aikana minusta oli tullut ikiliikkuja, joka käytti suurimman osan vapaa-ajastaan treenaamiseen tai ravinnosta sekä treenistä lukemiseen. 

Vuonna 2011, sertifioiduin Trainer4You:n kouluttamaksi Personal Traineriksi (APT, Auktorisoitu Personal Trainer). Olen tehnyt valmennustyötä päätoimisesti vuodesta 2012 lähtien ja tunnen viimein löytäneeni oman alani. Minulla on useita monivuotisia valmennussuhteita, joiden aikana on ollut todella palkitsevaa nähdä miten asiakkaani ovat kehittyneet liikkujina.

 

Filosofiani valmentajana

Päätehtäväni valmentajana on tehdä asiakkaistani vahvempia, notkeampia sekä parempia liikkujia. Erilaiset harrastukset, kuten vaikka kiipeily, tankotanssi, jumpat ja joukkuepelit onnistuvat paremmin, kun pohjalla on hyvät voimatasot sekä liikkuvuus.

Otan valmennuksessa huomioon jokaisen oman elämäntilanteen mahdollisuuksineen ja rajoitteineen. Liikuntarutiinien sekä elämäntapojen täytyy tulla omasta tahdosta ja vapaaehtoisuudesta. Kukaan tuskin noudattaa kovin kauaa ohjelmaa, jonka noudattaminen tuntuu jonkinlaiselta ulkoa päin tulleelta rangaistukselta.

Fyysisen suorituskyvyn lisäksi keskitymme valmennuksessa palautumiseen ja sitä kautta myös vireyteen ja hyvinvointiin. Ruokavalio, uni, ruoansulatus ja stressinhallinta vaikuttavat dramaattisesti siihen miten jaksamme arjessa ja treenatessa.

Close Menu